Tiesitkö, että magnesium on yksi ihmisen terveyden kannalta tärkeimmistä kivennäisaineista? Se osallistuu yli 300 entsyymireaktioon elimistössä, ja sitä tarvitaan energiantuotannossa, proteiinisynteesissä ja lihasten rentoutumisessa. Magnesiumin puute voi aiheuttaa monenlaisia terveysongelmia, joten on tärkeää varmistaa, että saat riittävästi tätä elintärkeää mineraalia. Tässä blogikirjoituksessa keskustelemme magnesiumin monista hyödyistä ja siitä, miten saat lisää magnesiumia ruokavalioosi!

Magnesium on ihmisen terveydelle välttämätön kivennäisaine. Sillä on merkitystä yli 300 entsyymireaktiossa elimistössä, ja se on välttämätön energiantuotannossa, proteiinisynteesissä ja lihasten rentoutumisessa. Magnesiumin puute voi aiheuttaa monenlaisia terveysongelmia, joten on tärkeää varmistaa, että saat riittävästi tätä elintärkeää mineraalia. Seuraavassa luetellaan joitakin magnesiumin monista hyödyistä:

Magnesium auttaa ylläpitämään normaalia verenpainetta

Magnesium on tärkeä kivennäisaine, joka auttaa ylläpitämään kehon voimaa ja joustavuutta. Sitä löytyy täysjyväviljasta, vihreistä vihanneksista tai pähkinöistä- mutta myös lisäravinteena purkkien kanssa tehokkaasti otettavaksi! Mags lisäravinteet ovat kerta toisensa jälkeen osoittaneet sen kyvyn paitsi alentaa verenpainetasoja (mikä voi auttaa sinua välttämään komplikaatioita, kuten sydänsairauksia), ummetusta JA suonikohjuja; ne saattavat myös saada lihaskrampit katoamaan

  • Magnesium edistää luuston terveyttä.
  • Magnesium auttaa säätelemään verensokeria.
  • Magnesiumin on osoitettu auttavan vähentämään sydänsairauksien ja aivohalvauksen riskiä.
  • Magnesium voi lievittää ahdistusta ja parantaa mielialaa

Lue lisää magnesiumista täältä

Miten voit siis varmistaa, että saat riittävästi magnesiumia ruokavaliostasi? Tässä muutamia vinkkejä:

  • Syö runsaasti magnesiumia sisältäviä elintarvikkeita, kuten tummaa lehtivihreää, pähkinöitä ja siemeniä, kalaa, papuja ja täysjyväviljaa.
  • Lisää ruokavalioosi magnesiumlisää.-Lisää runsaasti magnesiumia sisältävien elintarvikkeiden saantia, jos sinulla on magnesiumin puute.

Missä ruuassa on magnesiumia?

Magnesiumia sisältävät elintarvikkeet ovat tummat lehtivihannekset, pähkinät ja siemenet, kala, pavut ja täysjyvävilja. Voit saada magnesiumia myös lisäravinteista. Jos luulet, että sinulla saattaa olla magnesiumin puutetta, keskustele lääkärisi kanssa parhaasta tavasta lisätä magnesiumin saantia.

Mitä oireita magnesiumin puute aiheuttaa?

Magnesiumin puute voi aiheuttaa monenlaisia oireita, kuten väsymystä, lihaskramppeja, ahdistusta ja masennusta. Jos epäilet, että sinulla saattaa olla magnesiumin puutetta, keskustele lääkärisi kanssa.

Voiko magnesium aiheuttaa ripulia?

Magnesiumlisät voivat aiheuttaa joillakin ihmisillä ripulia. Jos näin käy, sinun on vähennettävä magnesiumin saantia tai lopetettava magnesiumlisien käyttö.

Magnesium voi aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten ripulia, turvotusta ja vatsakramppeja. Sinun tulisi aloittaa pienellä annoksella nähdäksesi, miten kehosi reagoi, ennen kuin lisäät määrää merkittävästi; jos sinulla on löysiä ulosteita tai pahoinvointia magnesiumin ottamisen jälkeen, vähennä sen annosta pienin marginaalein, kunnes nämä oireet vähenevät jälleen.

Voiko magnesiumia syödä päivittäin?

Kyllä, voit ottaa magnesiumia joka päivä. On kuitenkin tärkeää, että puhut ensin lääkärisi kanssa varmistaaksesi, ettet ota liikaa magnesiumia. Liika magnesium voi aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten ripulia ja pahoinvointia.

Missä muodossa magnesium imeytyy?

Magnesium imeytyy elimistöön pääasiassa ohutsuolen kautta, mutta osa siitä voi päätyä myös erittymään jätteiden mukana. Se, kuinka paljon magnesiumia imeytyy, riippuu siitä, onko magnesiumia jo riittävästi – mikä tarkoittaa, että tämä ainesosa ei toimi, jos joku on epätasapainossa ja tarvitsee lisäravinteista enemmän!Mitä on magnesiumoksidi?

Magnesiumoksidi on magnesiumyhdiste, jota käytetään ravintolisänä. Sitä käytetään myös happamuudensäätöaineena närästyksen ja ruoansulatushäiriöiden lievittämiseen.

Magnesiumvalmisteita käytetään usein kramppien ja etenkin yöllisten jalkakramppien itsehoitoon. Tutkimus viittaa siihen, että magnesiumoksidi ei ehkä ole tehokas jalkakramppien hoidossa.

Kuinka paljon magnesiumia minun pitäisi ottaa?

Magnesiumin suositeltava päivittäinen saanti aikuisille on 400-420 mg/vrk. Tämä voi kuitenkin vaihdella iästä, terveydentilasta ja muista tekijöistä riippuen. Keskustele lääkärisi kanssa parhaasta tavasta lisätä magnesiumin saantia.

Voiko magnesiumia antaa lapselle?

Kyllä, magnesiumia voidaan antaa lapsille. On kuitenkin tärkeää keskustella ensin lääkärin kanssa varmistaaksesi, että lapsesi saa oikean määrän magnesiumia.

Magnesiumin suositeltu päivittäisannos miehille on 350 mg, naisille 280 mg, 6-9-vuotiaille lapsille 200 mg ja 10-13-vuotiaille lapsille 280 mg. (Suomalaiset ravitsemussuositukset, Valtion ravitsemusneuvottelukunta, 2014).