Vihjeitä ympäristöystävälliseen toimistoon

Vihjeitä ympäristöystävälliseen toimistoon

Vinkkejä energiansäästöön: pienin askelin suuriin tuloksiin

Energiansäästö on olennainen osa kestävää kehitystä, jolla pyritään pienentämään ympäristön kuormitusta. Pienetkin muutokset tavassamme käyttää energiaa voivat johtaa merkittäviin tuloksiin. Aina ei tarvita suuria investointeja tai mittavampia käytön muutoksia. Yhdistämällä monia pieniä tekoja, voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä sekä kotona että toimistoympäristössä.

Tarkkailemalla aktiivisesti laitteiden energiankulutusta ja välttämällä tarpeetonta energian haaskausta, voidaan edistää energiansäästöä. Esimerkiksi sähkölaitteiden sammuttaminen, kun niitä ei käytetä, voivat vähentää merkittävästi energiankulutusta. Muistamalla sammuttaa valot lähtiessäsi huoneesta tai vaihtamalla energiatehokkaisiin lamppuihin, voit säästää alhaisemman sähkölaskun lisäksi myös luontoa.

Kierrätys toimistossa: helppoja tapoja vähentää jätettä

Toimiston jätteiden vähentäminen ja kierrätys ovat välttämättömiä kestävän kehityksen ja ympäristötietoisuuden edistämisessä, ja ne voivat tarjota todellisia taloudellisia etuja yrityksille. Tärkeimpien paperi- ja kartonkijätteen lisäksi toimistot voivat tuottaa merkittäviä määriä muovia, lasia ja elektroniikkajätettä. Nämä materiaalit vaativat erilaisia kierrätysprosesseja – kaikki vaativat erillistä keräystä ja käsittelyä.

Hyödyntämällä ympäristöystävällisiä toimistotarvikkeita, joilla on pitkä käyttöikä ja jotka on valmistettu kierrätetystä materiaalista, voidaan merkittävästi vähentää toimiston tulostus- ja kirjoitustarvikkeiden jätettä. Toinen tapa vähentää jätettä on siirtyä sähköiseen dokumentaatioon niin paljon kuin mahdollista. Tämä vähentää paperijätteen määrää ja kannustaa työntekijöitä ajattelemaan kahdesti ennen tulostamista. Samalla kahvihuoneessa voidaan pyrkiä minimoimaan jätteen määrä käyttämällä kestäviä kahvikuppeja ja leikkuulautoja.

Luonnonvalon hyödyntäminen: säästä energiaa ja paranna työhyvinvointia

Hyödyntämällä luonnonvaloa voidaan säästää merkittävästi energiaa ja samalla parantaa työhyvinvointia. Luonnonvaloa voidaan hyödyntää esimerkiksi sijoittamalla työpisteet lähelle ikkunoita tai valitsemalla toimitilojen rakennusmateriaalit, jotka heijastavat valoa sisätiloihin. Tämä ei ainoastaan vähennä keinotekoisen valaistuksen tarvetta, mutta myös tukee työntekijöiden mielialaa ja energiaa lisäämällä heidän altistustaan luonnonvalolle.

Luonnonvalon ympärille suunniteltu toimistoratkaisu voi parantaa olennaisesti työntekijän työkokemusta ja työn tehokkuutta. Auringonvalolla on todettu olevan positiivisia vaikutuksia mielialaan ja energiatasoihin. Se auttaa myös säädellä unirytmiä, mikä puolestaan on yhteydessä sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiin. Vähentämällä sähkövalaistuksen tarvetta, luonnonvalon käyttäminen voi myös auttaa toimistoja säästämään energiaa ja vähentämään hiilidioksidipäästöjä.

Toimiston viherkasvit: puhtaampi ilma ja viihtyisämpi työympäristö.

Viherkasvit ovat muutakin kuin vain sisustuselementti. Ne pystyvät parantamaan toimiston ilmanlaatua ja siten edistämään työntekijöiden hyvinvointia. Puhdistamalla sisäilman saasteita ja hiilidioksidia, kasvit luovat hengitykselle miellyttävän ympäristön. Lisäksi ne vapauttavat happea ja kosteutta, mikä voi olla erityisen hyödyllistä kuivassa toimistoympäristössä.

Työntekijöiden viihtyvyys paranee, kun he voivat työskennellä luonnon läheisyydessä – jopa toimistoympäristössä, viherkasvit voivat luoda tällaisen ympäristön. Kasvien lähellä työskentely vähentää stressiä ja lisää tuottavuutta. Käytännössä viherkasvit voivat siis tehdä toimistosta terveellisemmän, virkistävämmän ja motivoivamman paikan. Kaikki tämä on mahdollista pienillä muutoksilla, kuten parilla hyvin valitulla toimistokasvilla.

Valitse vihreä kulkuväline – Sähköpotkulaudat

Yhä useammat ihmiset valitsevat nykyään sähköpotkulautoja ympäristöystävällisenä kulkuvälineenä. Sähköpotkulaudat eivät ainoastaan ole hauskoja ja nopeita, mutta ne myös vähentävät samalla merkittävästi päästöjä ympäristöön, kun niitä verrataan perinteisiin autoihin tai moottoripyöriin. Vielä tärkeämpää on, että niiden käyttö lisää välillisesti kestävän kulutuksen tietoisuutta ja vähentää liiallista luonnonvarojen kulutusta.

Sähköpotkulaudat ovat oiva ratkaisu lyhyisiin ja keskipitkiin matkoihin. Niitä on helppo ja nopea ladata, ja niiden kulutus on minimaalista. Tämä tekee niistä merkittävän työkalun liikkuvuuden parantamisessa kaupunkiympäristössämme. Lisäksi sähköpotkulaudat ovat erinomainen vaihtoehto yksityisautoilulle, mikä osaltaan edistää kestävää elämäntapaa. Suomessa sähköpotkulautojen käyttö on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti, mikä on erinomainen osoitus siitä, että yhä useammat suomalaiset ottavat askeleita kohti ympäristöystävällisempää elämää.

Katso lisää: Parhaat sähköpotkulaudat vertailussa.